05/11/2015

Focus Engelhorn amb els actes de celebració de 15 anys de la revista Bonart

Al llarg de l’any, el grup Bonart ha celebrat el 15è aniversari de la publicació de la revista en paper, i Focus Engelhorn ha donat suport als diferents actes de celebració que han tingut lloc a Girona i Barcelona.

El 19 de novembre del 1999 es va presentar el primer número de la revista Bonart. Una iniciativa conjunta de l’artista i col·leccionista Anna Maria Camps i del crític d’art i gestor cultural Ricard Planas. Actualment, el grup Bonart Cultural compta, a més, amb una gestoria cultural i un diari digital.

Ricard-Anna-Bonart-2015

Bonart, revista de referència en el món cultural català, recull la història de l’art dels darrers quinze anys escrita pels quasi 400 col·laboradors que han posat paraules als esdeveniments culturals més significatius. Es distribueix arreu de Catalunya, la Catalunya Nord, el País Valencià, les Illes Balears, Andorra i Aragó. A més, el gener del 2012 es va estrenar el diari digital.

‘La Bíblia de Bonart

Per celebrar l’aniversari, s’ha presentat, a l’Auditori-Palau de Congressos de Girona i a La Virreina – Centre de la Imatge de Barcelona, La Bíblia de Bonart, un recull dels primers articles d’un total de 394 col·laboradors que ha tingut la revista al llarg dels seus anys d’història.

La-biblia-de-Bonart-2015

Bonart, entre altres, ha rebut el premi a la millor revista que concedeix l’APPEC (2002), i el reconeixement de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya (2012), de l’Associació de Joves Empresaris (2012) i de la delegació a Girona del Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d’Interiors de Catalunya, que va concedir el VI Premi Lluís Cairó a Ricard Planas.

Més que una revista

A banda de l’edició de la revista, Bonart ha portat a terme diversos projectes de gestió cultural: ha organitzat la fira Inart, durant el 2005-2006, ha dirigit el festival de músiques experiments Remor, ha publicat i editat llibres d’artistes i catàlegs i ha comissariat exposicions d’artistes destacats, com Eduard Arranz-Bravo, Carles Pazos, Lluís Vilà, Modest Cuixart o Xavier Escribà.

Des de l’any 2010, Bonart s’encarrega del vessant artístic i social de la Fundació Lluís Coromina de Banyoles i l’any 2014 va posar en marxa el projecte Focus Engelhorn de Palamós, per dinamitzar les activitats socials, culturals i paisatgístiques.

Bonart, que s'encarrega del vessant artístic i social de la Fundació Lluís Coromina, el 2014 va posar en marxa el projecte Focus Engelhorn per dinamitzar activitats socials, culturals i paisatgístiques
26-27/11/2015 Paisatge, economia i empresa +
Focus Engelhorn col·labora amb les jornades culturals que Girona dedica a Thomas Mann +
8 de Juliol – 2a Nit Solidària Costa Brava +
12/12/2015 FESTA DE LA CADIRA – LAS HERAS (GIRONA) +
Residència d’arquitectura amb Will Alsop a Las Heras Imaginari +
El Museu de la Pesca Palamós presenta l’exposició “Lluita contra la Sida” +
El celler Brugarol, escenari de la trobada ‘Focus d’infiltració: Visions i reptes de l’arquitectura catalana contemporània’ +
Marxa Mar i Muntanya Vila de Palamós · 17 de juny 2018 +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats