05/11/2015

Focus Engelhorn impulsa l’exposició ‘RCR Arquitectes. Papers’, a l’Arts Santa Mònica

L’Arts Santa Mònica ha exposat RCR Arquitectes. Papers, una mostra que, mitjançant dibuixos, esbossos, papers diversos i els assemblatges constructius que ells anomenen “exfoliacions”, té per objectiu donar a conèixer el treball i el procés creatiu d’RCR Arquitectes des d’un punt de vista singular, atès que no contempla els seus edificis acabats sinó la manera de treballar i els processos creatius que caracteritzen la seva original obra arquitectònica.

arts santa monica - rcr - 2015

RCR, despatx d’arquitectes amb seu a la ciutat d’Olot, va ser creat l’any 1987 per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta.

Els seus projectes arquitectònics destaquen per la comprensió especial de l’encaix de les obres amb el seu entorn i paisatge. Són precisament els responsables del celler Brugarol de la Finca Bell-lloc, un dels enclavaments des d’on es projecta el treball de la plataforma Focus Engelhorn.

Des de l’inici de la seva pràctica arquitectònica, el dibuix i l’esbós han tingut un paper primordial en el procés de projecció i materialització dels seus projectes. Primer, fets amb llapis i amb tinta xinesa. Després, al llarg dels anys, l’aiguada de tinta ha esdevingut un instrument privilegiat per fixar i capturar idees i pensaments.

La mostra, que s’ha exposat del 19 de maig al 13 de setembre, ha comptat, entre d’altres, amb la col·laboració de Focus Engelhorn, Fundació Bunka i el Palau Robert.

La mostra té per objectiu donar a conèixer el treball i el procés creatiu d’RCR Arquitectes mitjançant dibuixos, esbossos i papers
Portes obertes al claustre del Mas del Vent +
Congrés d’Arquitectura 2016 +
El celler Brugarol, escenari de la trobada ‘Focus d’infiltració: Visions i reptes de l’arquitectura catalana contemporània’ +
13/12/2015 FIRA NADALENCA DE PALAMÓS +
ART+PATRIMONI+PAISATGE – 23 novembre 2017 +
Residència artística LAS HERAS IMAGINARI – HAMLET +
2a Nit Solidària Costa Brava recapta 38.900 € per la lluita contra la sida +
Focus Engelhorn patrocina l’edició de ‘El mirall de l’Heure Bleue’, de Xavier Escribà +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats