11/08/2016

Residència artística LAS HERAS IMAGINARI – HAMLET

Durant el mes d’agost s’esta celebrant una residència artística al Monestir Cultural de Las Heras a Canet d’Adri (Girona), assajant l’obra de Hamlet que s’estrenarà els propers 24,25,26 i 27 d’agost dintre la programació del fitag.com
Direcció de Raul Rodriguez da Silva
Venta d’entrades : fitag.com
més informació sobre Las Heras : focusengelhorn.com / kikumistu.com

Hamlet i A la deriva, les dues coproduccions del FITAG 2016, escalfen motors

El Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG) continua creixent i apostant per donar suport a noves produccions que neixen en el marc del festival. En aquest sentit, l’edició d’enguany del FITAG acollirà dues coproduccions, Hamlet i A la deriva, que es podran veure entre el 23 i el 27 d’agost a Girona.

L’adaptació del Hamlet de William Shakespeare dirigida pel promotor i director uruguaià Raul Rodríguez da Silva s’inclourà dins de l’itinerari del FITAG municipis. La preestrena de la coproducció tindrà lloc el proper dia 21 a Figueres, i posteriorment es podrà veure al Centre Cultural La Mercè de Girona del 24 al 27 d’agost. Els actors d’aquest projecte han estat escollits per mitjà d’un videocàsting, i ara treballen de manera intensiva per posar en escena un text que és un gran repte. Es tracta d’una obra mestra, amb més de 400 anys d’història, que, amb el guiatge de Rodríguez da Silva i amb l’ajuda de l’ucrainià Dmitriy Gayday, vol presentar-se de la manera més contemporània possible, convertint Hamlet en un jove estudiant que, com no podria ser de cap altra manera, s’enfrontarà al famós dilema del «ser o no ser». Aquesta coproducció compta amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, la plataforma cultural Focus Engelhorn i el GEiEG.

La segona coproducció, A la deriva, es podrà veure del 24 al 26 d’agost al refugi antiaeri del jardí de la Infància de Girona. Es tracta d’un projecte que reflexiona al voltant de la guerra, els desastres naturals i les tragèdies creades per la mateixa humanitat al llarg del temps, les quals destrueixen molt més del que es veu. Per donar veu als invisibles, als sense rumb, Juan Manuel Casero, director i dramaturg manxec, treballarà amb un grup d’alumnes del Centre de Formació Teatral El Galliner, que representaran A la deriva per a grups reduïts de trenta persones, al refugi antiaeri del jardí de la Infància, un espai memòria extensió del Museu d’Història de Girona. Les inscripcions, gratuïtes, es podran formalitzar per mitjà del web del Museu d’Història de Girona (www.girona.cat/museuhistoria) a partir del 15 d’agost.

Més informació: http://www.fitag.cat

Per a més informació:

Diputació de Girona Comunicació

comunicacio@ddgi.cat

972 185 063 / 972 185 038

Presentació del projecte multidisciplinar Focus Engelhorn +
Residència artística LAS HERAS IMAGINARI – HAMLET +
8 de Juliol – 2a Nit Solidària Costa Brava +
Focus Engelhorn patrocina la 9a edició de les Jornades de Muntanya i Natura +
L’Ei! Espai d’Impulsió exposa “Abstracció concreta” del pintor Michiel Harbers +
Pla d’activitats Focus Engelhorn 2017 +
El Mas del Vent , Palamós i l’Empordanet amb els amics MNAC +
Habitar el silenci +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats