05/11/2015

Focus Engelhorn impulsa l’exposició ‘RCR Arquitectes. Papers’, a l’Arts Santa Mònica

L’Arts Santa Mònica ha exposat RCR Arquitectes. Papers, una mostra que, mitjançant dibuixos, esbossos, papers diversos i els assemblatges constructius que ells anomenen “exfoliacions”, té per objectiu donar a conèixer el treball i el procés creatiu d’RCR Arquitectes des d’un punt de vista singular, atès que no contempla els seus edificis acabats sinó la manera de treballar i els processos creatius que caracteritzen la seva original obra arquitectònica.

arts santa monica - rcr - 2015

RCR, despatx d’arquitectes amb seu a la ciutat d’Olot, va ser creat l’any 1987 per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta.

Els seus projectes arquitectònics destaquen per la comprensió especial de l’encaix de les obres amb el seu entorn i paisatge. Són precisament els responsables del celler Brugarol de la Finca Bell-lloc, un dels enclavaments des d’on es projecta el treball de la plataforma Focus Engelhorn.

Des de l’inici de la seva pràctica arquitectònica, el dibuix i l’esbós han tingut un paper primordial en el procés de projecció i materialització dels seus projectes. Primer, fets amb llapis i amb tinta xinesa. Després, al llarg dels anys, l’aiguada de tinta ha esdevingut un instrument privilegiat per fixar i capturar idees i pensaments.

La mostra, que s’ha exposat del 19 de maig al 13 de setembre, ha comptat, entre d’altres, amb la col·laboració de Focus Engelhorn, Fundació Bunka i el Palau Robert.

La mostra té per objectiu donar a conèixer el treball i el procés creatiu d’RCR Arquitectes mitjançant dibuixos, esbossos i papers
04-Juny16 Teatre i Enogastronomia al Mas del Vent +
Residència d’arquitectura amb Will Alsop a Las Heras Imaginari +
3a Nit Solidària Costa Brava · Artistes Outsiders – 2 setembre 2017 +
El Mas del Vent acull la primera Nit Solidària Costa Brava per la recerca de la Sida +
Portes obertes al claustre del Mas del Vent +
Presentació estudi sobre llevats naturals del vi – 19 juny 2017 +
8 de Juliol – 2a Nit Solidària Costa Brava +
Focus Engelhorn participa en les jornades ‘Paisatge, economia i empresa’ del Museu Marítim de Barcelona +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats