06/11/2015

Focus Engelhorn patrocina l’edició de ‘El mirall de l’Heure Bleue’, de Xavier Escribà

El llibre El mirall de l’Heure Bleue. Història d’un procés creatiu, de Xavier Escribà (París, 1969), es germina l’any 2012 quan l’artista va obtenir la Beca de Primavera d’Arts Plàstiques concedida per l’Ajuntament de l’Escala que li va permetre fer una estada a la Casa Forestal de Sant Martí d’Empúries. Un marc excepcional que va pautar el seu treball vinculant-lo a l’extraordinària dosi de blau i d’horitzó que s’albira des de la coberta d’aquest edifici construït davant el mar.

“El paisatge era tan impressionant -escriu Escribà– que vaig haver d’alliberar-me de l’obligació de fer obra tal com l’havia fet fins ara”. D’aquesta manera, el creador va traslladar temporalment el seu taller a la terrassa de l’edifici. “Des del primer dia vaig saber que el repte principal era què fer davant de tanta bellesa, energia i intensitat, més que no pas en la confecció de l’obra”, diria.

Aquest llibre, patrocinat per Focus Engelhorn, explica el projecte i el procés creatiu que Escribà va portar a terme al terrat de la Casa Forestal de Sant Martí d’Empúries.

xavier escriba 2

Algunes obres d’aquest artista, a més, formen part de la col·lecció de la família Engelhorn.

El paisatge era tan impressionant -escriu Escribà- que vaig haver d’alliberar-me de l’obligació de fer obra tal com l’havia fet fins ara
04-Juny16 Teatre i Enogastronomia al Mas del Vent +
Mas Bell-lloc, l’essència del passat +
26-27/11/2015 Paisatge, economia i empresa +
Focus Engelhorn col·labora amb les jornades culturals que Girona dedica a Thomas Mann +
Projecció “La Pemba torna a Goli” al celler Brugarol – 5 maig 2017 – 18h +
L’Ei! Espai d’Impulsió exposa “Abstracció concreta” del pintor Michiel Harbers +
Festival de dansa ONADAnce al Mas del Vent – 9 de juliol de 2017 +
El silenci ocult (performance a Las Heras) – 7 i 8 juliol 2017 +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats