10/09/2017

Pla d’activitats Focus Engelhorn 2017

VISITES PER TOTS ELS PÚBLICS AL CLAUSTRE DEL MAS DEL VENT – 2017
L’Ajuntament de Palamós i la plataforma cultural Focus Engelhorn han acordat establir fins a vuit el nombre de visites adreçades al públic en general que es realitzaran enguany al claustre. Aquesta activitat tindrà lloc durant els mesos de març, abril, octubre i novembre i seguiran sent gestionades des del Museu de la Pesca. Les visites conclouen amb un tast de vins i productes Brugarol.

Dates (primer dissabte dels mesos de març, abril, octubre i novembre)
>04 MARÇ
>01 ABRIL
>07 OCTUBRE
>04 NOVEMBRE

PREU PER ADULT= 20 €
PREU PER MENORS 16 ANYS= 10 €
Horaris 1r grup= 11h a 12h00
Horaris 2n grup= 12h30 a 13h30
Places limitades a grups de 25 persones

Informació i venda d’entrades a Museu de la Pesca www.museudelapesca.org · Telèfon: 972 60 04 24
Organitza Museu de la Pesca amb Focus Engelhorn i Ajuntament de Palamós.


VISITES PER ESCOLARS AL CLAUSTRE DEL MAS DEL VENT- 2017
> ABRIL 2017
Es programen quatre visites totalment gratuïtes adreçades als alumnes de les escoles de primària de Palamós, que es realitzaran durant el mes d’abril, i que incloses dins el programa pedagògic municipal “Fem Arrels”, aporten documentació addicional als alumnes on s’explica els elements visitats.
ACTIVITAT GRATUÏTA
Organitza Museu de la Pesca amb Focus Engelhorn i Ajuntament de Palamós.


VISITES BATXILLERAT INSTITUTS DE PALAMÓS AL CLAUSTRE DEL MAS DEL VENT – 2017
> ABRIL 2017
En l’àmbit educatiu cal destacar la inclusió enguany de visites adreçades als alumnes de batxillerat del municipi, que també podran conèixer la història d’aquest claustre, el mas i la torre de defensa
d’aquesta finca, en les visites que es programaran a l’abril.
ACTIVITAT GRATUÏTA

Organitza Museu de la Pesca amb Focus Engelhorn i Ajuntament de Palamós.


EXPOSICIÓ D’ESCULTURA XAVIER MEDINA-CAMPENY – 2017
> MAIG – OCTUBRE 2017
Per a tots els seus visitants durant aquest any podran gaudir d’una exposició temporal d’escultures de Medina-Campeny als jardins del Mas del Vent.

Organitza Focus Engelhorn.


PRESENTACIÓ DOCUMENTAL “LA PEMBA TORNA A GOLI” – 2017
>5 DE MAIG 2017
Preestrena del documental “LA PEMBA TORNA A GOLI”. El film narra la peripècia d’una xerpa de l’Himàlaia, la Pemba, que fa nou anys es va instal·lar a Taradell, Osona, a la recerca d’un futur millor per a la seva família.

Celler Brugarol (Palamós)
Organitza Focus Engelhorn amb la col·laboració de Jopergon, Ajuntament de Figueres, Televisió de Catalunya i Club Alpí Palamós.


ITINERARIS A LA VALL DE BELL-LLOC – 2017
> MAIG 2017
Un passat per descobrir…
Un poble amagat enmig del bosc…
El bosc que amaga una història…
La vall de Bell-lloc és avui en dia un paratge natural de gran bellesa, recobert de boscos d’alzines i pins que reben aigua de rieres i torrents donant vida a tota mena d’animalons i a racons misteriosos
i idíl·lics; així mateix, fins a mitjan s. XX, la vall era un lloc ocupat intensament per l’home.

Vall de Bell-lloc (Palamós)
Revisió dels itineraris i promoció de la vall de Bell-lloc
Promou Ajuntament de Palamós i Focus Engelhorn.


PRESENTACIÓ ESTUDI SOBRE LLEVATS NATURALS DEL VI – 2017
> DILLUNS 19 DE JUNY 2017
La relació cordial i radical amb la natura és a l’essència de Focus Engelhorn i Brugarol. Una relació de simbiosi profunda, d’intercanvi natural i generós, de respecte a tots els ecosistemes del nostre entorn. Busquem sempre la mínima intervenció en el paisatge que vam trobar, modelat conjuntament per l’home i la natura al llarg dels segles.
Això explica la nostra aposta per la rica diversitat agrícola tradicional del nostre entorn, per la producció ecològica, respectuosa amb el medi ambient, per la recerca de les varietats vegetals i de les races ramaderes tradicionals. I també per això, ja fa temps que també estem treballant per conèixer l’invisible de l’ambient, com són els llevats autòctons del nostre entorn, essencials per fer pa, vi i cervesa.
Els nostres productes transformats segueixen els criteris artesans més estrictes, lliures d’additius, alguns d’ells han estat reconeguts amb diferents edicions de Girona Excel·lent, com el vi i l’oli.
Per tot això, vam crear la marca B: el nostre segell de qualitat.

Celler Brugarol (Palamós)
Modera Salvador Garcia-Arbòs
Presenta Pep Trallero
Organitza Focus Engelhorn amb la participació de INCAVI, IRTA.


ONADAnce FESTIVAL DANSA – 2017
> DIUMENGE 9 DE JULIOL
Per segon any consecutiu el claustre del Mas del Vent serà escenari d’un dels espectacles programats al festival de dansa contemporània ONADAnce.
– Liov de Diego de Sinniger
– Praise de CobosMika Company
150 persones
25 € adults
15 € menors de 16 anys

Mas del Vent (Palamós)
Organitzat per l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós i la companyia de dansa palamosina CobosMika Company, amb la col·laboració de Focus Engelhorn.


VISITA GUIADA AL CLAUSTRE DEL MAS DEL VENT I A L’EXPOSICIÓ “COSSOS-TÒTEMS” DE L’ARTISTA MEDINA-CAMPENY

DISSABTE 29 JULIOL 2017

DISSABTE 9 D’AGOST 2017

Lloc: Claustre i finca del Mas del Vent. Cal inscripció prèvia
Horari: 11-12.30 h
Preu: 20 € places limitades. El preu inclou un tast dels productes Bell-lloc Brugarol. places limitades, cal inscripció prèvia al Museu de la Pesca, tel. 972600424.

Organitza: Focus Engelhorn
Col·labora: Ajuntament de Palamós – Museu de la Pesca

 


3a NIT SOLIDÀRIA DE LA COSTA BRAVA – 2017
> DISSABTE 2 DE SETEMBRE
Celebrem la 3a Nit Solidària de la Costa Brava, aquest any dedicada als “Artistes Outsiders”.
El projecte Artistes Outsiders, encapçalat per la Fundació Estany i la recentment constituïda fundació Barcelona Outsiders Art Lab, reivindica en el seu programa les produccions d’aquests artistes a través del compromís social i la investigació artística i està estretament vinculat al projecte Focus Engerlhorn, que encetarà una nova línia d’actuació en aquest àmbit amb entitats de Palamós.

Claustre del Mas del Vent (Palamós)
Organitza Focus Engelhorn, Fundació Coromina, bonart i DKV integràlia amb el suport de Fundació Estany, casa Carlota i Barcelona Outsiders Art Lab.


PRESENTACIÓ LLIBRE “CARLES FONTSERÈ” – 2017
> SETEMBRE 2017
Carles Fontserè, Photocitizen, editat per Rigau Editors amb motiu del centenari del naixement de l’artista, ens proporciona una visió de la fotografia com assaig social d’un temps viscut (1958-1973). El llibre compila les imatges del seu exili a París, Londres, Roma, Ciutat de Mèxic, Nova York, Barcelona i les comarques gironines, posant especial èmfasi en el Pla de l’Estany, on va residir els darrers 30 anys de la seva vida.

Presentació a la Biblioteca Municipal de Palamós.
Organitza Ajuntament de Palamós, Biblioteca Municipal i Focus Engelhorn amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i bonart cultural.


FOCUS D’INFILTRACIÓ II – 2017
> OCTUBRE 2017
TORNAR A IMAGINAR EL FUTUR: NOVES UTOPIES PER A UN HOME NOU
Coordina Roger Subirà, presenta Ramon Vilalta, conclusions Focus Engelhorn i Jaume Prat

Després de la cimera COP21 de París, la Universitat de Columbia sota la direcció de James Graham, va publicar el llibre “Climates: Architecture and the Planetary Imaginary”, on es reflexionava sobre les immenses implicacions culturals derivades del canvi climàtic.
En efecte, l’immens repte que el canvi climàtic planteja obliga a reinventar un imaginari vàlid del futur, un nou paradigma que permeti tornar a connectar-nos amb un futur sostenible, realista i esperançador.

El cinema, l’art i la literatura ens plantegen multiplicitat de visions de futur que es mouen entre la distòpia (escenaris postpocalíptics en els que s’imaginen mil formes de destrucció de la nostra civilització) i utòpics, marcats per un futur on la “singularitat tecnològica” constituirà un salt endavant en la pròpia condició humana i la seva relació amb la resta de la Creació.
El post humanisme com a superació dels condicionants biològics i físics de la nostra corporeïtat; el mite d’un nou començament en una nova terra; la naturalesa hibridada amb la tecnologia; la interacció i influència tecnològica en l’atmosfera, els oceans, els ecosistemes, i la pròpia evolució… Tot plegat ens porta a imaginar uns nous hàbitats per a un Home nou.

Una nova arquitectura i una nova forma de viure que integrarà de forma definitiva humanitat, tecnologia i naturalesa, trencant definitivament les fronteres entre el natural i l’artificial.
En la propera jornada Focus Infiltració, volem reunir artistes, pensadors i arquitectes per a reflexionar plegats sobre les noves utopies necessàries, en relació amb l’hàbitat humà i la construcció d’un renovat imaginari del futur.

Celler Brugarol (Palamós)
ARTISTES, PENSADORS I ARQUITECTES
Organitza Focus Engelhorn i Fundació Bunka/RCR amb la col·laboració d’Arts Santa Mònica, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, bonart cultural, Museu de la Pesca.


ART+PATRIMONI+PAISATGE – 2017
>OCTUBRE 2017
(De la pertinència de posar una obra contemporània en un lloc carregat d’història), és un llibre que de fet són les actes d’un col•loqui entre l’artista Pierre Soulages i l’historiador Jacques Le Goff. L’artista visual i el llavors President del comitè científic de l’Escola Nacional Francesa del Patrimoni van intentar respondre a la següent pregunta:
“Com una creació artística contemporània es pot inserir en un monument mil•lenari tot i restant-li fidel, i tot aportant-li quelcom de nou?”.
Modera Eduard Carbonell, Miquel Martí i Joaquim Nadal.
Presenta Ricard Planas.

Mas del Vent (Palamós)
Organitza Focus Engelhorn amb el suport de ICRPC (Institut Català de recerca en patrimoni cultural), Museu de la Pesca, bonart cultural, Fundació Lluís Coromina, Observatori del Paisatge, Ingràvid.


LLIBRE SOBRE L’ESTUDI DEL CLAUSTRE DEL MAS DEL VENT – 2017
> NOVEMBRE 2017
El catedràtic en història de l’art Eduard Carbonell va ser el responsable de redactar l’informe que determinà que el Claustre del Mas del Vent no és medieval. Actualment està ultimant un llibre, que publicarà Focus Engelhorn, on es donen els detalls de la investigació. Carbonell recull el conjunt del seu procés de recerca, tot aportant informació sobre l’origen i la construcció del Claustre, adquirit pel col·leccionista Hans Engelhorn, i traslladat a finals dels anys cinquanta de Ciudad Lineal a Palamós.
Eduard Carbonell, l’autor de la publicació, va ser director del Museu Nacional d’Art de Catalunya entre 1994 i 2005.
Autors Eduard Carbonell i Aina Mercader.

Promou Focus Engelhorn, Ajuntament de Palamós i Museu de la Pesca.


+////////////////////més informació
La informació sobre les entrades i punts de venda es detallaran pròximament.
Per altres consultes podeu contactar amb nosaltres a: focusengelhorn@focusengelhorn.com


 

Focus Engelhorn una plataforma del territori que acull, integra i interrelaciona les arts, el paisatge i les iniciatives socials i educatives
El Mas del Vent acull la primera Nit Solidària Costa Brava per la recerca de la Sida +
VISITA GUIADA AL MAS DEL VENT I A L’EXPOSICIÓ “COSSOS-TÒTEMS” – 19 agost 2017 +
Focus Engelhorn patrocina la 9a edició de les Jornades de Muntanya i Natura +
04-Juny16 Teatre i Enogastronomia al Mas del Vent +
XV Rally Costa Brava Històric Palamós +
VISITA GUIADA AL MAS DEL VENT – 07 octubre 2017 +
Presentació estudi sobre llevats naturals del vi – 19 juny 2017 +
Roda de Premsa – Pla d’accions Focus Engelhorn 2017 +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats