28/03/2018

XARXA D’AMBAIXADORS PER LA JUSTÍCIA CLIMÀTICA DE LES GAVARRES

El passat dijous 22 de març vam celebrar l’Acadèmia Plant-for-the-Planet, al mas del Vent de Palamós, com a contribució al projecte “Xarxa d’Ambaixadors per a la Justícia Climàtica de les Gavarres”, essent l’objectiu d’aquest projecte promocionar i enfortir aquesta Xarxa d’Ambaixadors entre els nens i nenes i joves dels municipis circumdants del Massís de les Gavarres i, en concret, del municipi de Palamós.

L’Acadèmia ha estat organitzada per la fundació Plant-For-The Planet i la fundació Focus Engelhorn, amb el suport del consorci de les Gavarres, Brugarol i l’ Ajuntament de Palamós. Hi van participar 80 alumnes de secundària de l’IES Palamós. L’activitat va finalitzar amb la plantada de 30 alzines sureres.

El projecte general a Gavarres aspira a capacitar a més de 300 nens i joves com Ambaixadors/-es per a la Justícia Climàtica, rehabilitar espais naturals i realitzar accions de comunicació conjuntes i individuals online i offline per la difusió del projecte, i accions posteriors per l’enfortiment de la Xarxa d’Ambaixadors amb aquells nens, nenes i joves que destaquin o tinguin és interès.

EL CONSORCI DE LES GAVARRES I EL CANVI CLIMÀTIC
L’objectiu principal del Consorci és la conservació del Patrimoni Natural del massís de les Gavarres Els efectes del canvi climàtic sobre el patrimoni natural ja s’estan observant en el massís
o Malures i decaïment forestal
o Grans incendis forestals
La realitat de la gestió forestal del massís pot empitjorar la situació (50 % sense gestió activa)

www.gavarres.cat

//

LA FUNDACIÓ PLANT-FOR-THE-PLANET
VISIÓ
La Fundació Plant-for-the-Planet Espanya aspira a que els nenes, nenes i joves esdevinguin els verdaders actors del canvi planetari que permeti la normalització del clima i la mitigació dels seus efectes en el planeta Terra a través de la creació i de l’enfortiment d’un moviment global d’Ambaixadors per la Justícia Climàtica.
MISSIÓ
Plant-for-the-Planet a l’Estat Espanyol promou el lideratge i la participació activa en xarxa de nens, nenes i joves com Ambaixadors per la Justícia Climàtica, promovent i recolzant la seva implicació com actors de canvi reals i de futur en matèria de mitigació i adaptació en matèria de canvi climàtic i la reforestació sostenible del planeta.
OBJECTIUS
La Fundació Plant-for-the-Planet a l’estat espanyol aspira per l’any 2020 a aconseguir els següents reptes:
o Una xarxa de més de 200 nens, nenes i joves Ambaixadors per la Justícia Climàtica actius promotors de canvis reals entorn a la mitigació i adaptació al canvi climàtic.
o Al menys 10 esdeveniments públics promoguts i desenvolupats pels Ambaixadors per la Justícia Climàtica en matèria de mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.
o Presència permanent i regular en mitjans de comunicació com a referents en lideratge en matèria de canvi climàtic a l’estat espanyol.
o 4.000 participants en les Acadèmies Plant-for-the-Planet arreu l’estat espanyol.
o Al menys 8.000 arbres plantats pels Ambaixadors per la Justícia Climàtica durant les Acadèmies realitzades.

XARXA D’AMBAIXADORS PER LA JUSTÍCIA CLIMÀTICA
Objectiu general
Promoció i enfortiment d’una xarxa auto-organitzada, coordinada i proactiva de nens, nenes i joves líders que, des de lo local i amb projecció nacional i internacional, generin impacte real i transformador en matèria de mitigació i adaptació al canvi climàtic en els seus territoris.

www.planetspain.org
www.plant-for-the-planet.org/es

L'Acadèmia ha estat organitzada per la fundació Plant-For-The Planet i la fundació Focus Engelhorn, amb el suport del consorci de les Gavarres, Brugarol i l' Ajuntament de Palamós. Hi van participar 80 alumnes de secundaria de l'IES Palamós. L'activitat va finalitzar amb la plantada de 30 alzines sureres.
La 3a Nit Solidària de la Costa Brava recapta 35.400 € a favor dels Artistes Outsiders. Moltes gràcies per la solidaritat compartida. +
Focus Engelhorn patrocina la 9a edició de les Jornades de Muntanya i Natura +
Focus Engelhorn patrocina l’edició de ‘El mirall de l’Heure Bleue’, de Xavier Escribà +
Aquesta primavera coneix les Gavarres de Palamós +
Acte Fira Nadalenca de Palamós al Mas del Vent · 30 gener 2018 +
Un total de 200 alumnes de Palamós visiten els claustre del Mas del Vent +
Portes obertes al claustre del Mas del Vent +
Congrés d’Arquitectura 2016 +

amb la col·laboració de BRUGAROL Web Design: iglésiesassociats